זכיינות לרשתות בתי קפה בישראל

החברה לפיתוח זכיינות – Israel Franchising 

 

זכיינות לרשתות בתי קפה בישראל.

בשנים האחרונים נראה כי ענף רשתות הבתי קפה לא מפסיק להתפתח ומידי חודש נפתחים עוד ועוד בתי קפה במיקומים שונים בארץ, ההצהרות על כך ששוק הבתי קפה הגיעה לרוויה אינן תואמות את המציאות, נראה היה כי “המפכה החברתית” של קופיקס שמכרה כוס קפה ב-5 ₪ תגרום להתפוגגותם של רבות מרשתות בתי הקפה, אך מי שבעצם לא עמד במבחן המציאות זאת קופיקס שהתקשתה לעמוד ולשמור על רווחיותה.

בתי הקפה מספקים זירת מפגש נעימה ונוחה, נראה כי חוויות בילוי זו הפכה להיות חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית.

בתי הקפה המלאים משקפים את המגמה ההולכת וגדלה של Out surcing, טשטוש גבולות בין הפנאי לעבודה, בין מדובר בפגישה עסקית, סיעור מוחות או סתם מפגש מהנה עם חברים.

היסטורית בתי הקפה בישראל

התפתחותם של בתי הקפה בישראל החלה עוד בתקופה העות’מנית, בתי הקפה שימשו למקום התכנסות חברתית של גברים, לנשים נאסרה הכניסה לבתי הקפה, כעבור זמן נמצא פתרון בדמות מחיצות בין גברים לנשים.

מהר מאוד הפכו בתי הקפה למקום בו מתקיימים מפגשים עסקיים וחברתיים ביום ובלילה.

בתי הקפה שהיו ממוקמים באזורים מסחריים מרכזיים סיפקו גם שירות לבעלי העסקים הסמוכים והגישו להם קפה לחנות על פי בקשתם. באזורים המפוארים והיוקרתיים של העיר הוקמו בתי קפה בפאר רב לצד נוף מטופח של גינות, פרחים ועצים מצילים.

סביב בתי הקפה התפתח הווי חברתי, גברים מכל הדתות הגיעו לבתי הקפה לפגוש חברים, לשוחח, לצחוק ולהירגע לצד שירה וניגון שסיפקו בעלי בתי הקפה.

בתקופת היישוב בארץ ישראל הוקמו בתי קפה רבים בסגנון אירופאי בעיקר בשל עלייתם של היקים באותן השנים, לדוגמא: בית קפה פינגווין שהוקם בנהריה וקיים עד היום.

עם קום המדינה החלו גלי העלייה ההמונית לשטוף את הארץ בעולים ממקומות שונים בעולם: הגל הראשון של העלייה הראשונה כלל עולים בעיקר מבולגריה, עירק ושארית הפליטה ( יהודים ששרדו את השואה) הגל השני של העלייה ההמונית כלל עולים בעיקר מצפון אפריקה: אלג’יריה, מרוקו ותוניס. בשנים אלו אופיינו בתי הקפה כמקום בו העבירו העולים את זמנם בבטלה.

בשנות ה-70 החלו להתפתח ענף בתי בקפה באמצעות רשתות בתי קפה כגון: קפולסקי, שנים אחר כך נוספו רשתות רבות נוספות, חלקם נעלמו ונסגרו וחלקם ממשיך לפעול עד היום.

כיום רשתות בתי הקפה הפכו לחלק מתרבות שמאפיינת את החברה הישראלית, לצד סוגים שונים של קפה, ישנם גם ארוחות בוקר עשירות, מגוון סלטים , כריכים, עוגות ומאפים ואף ארוחות צהריים שמתאימות גם לערב.

בשנים האחרונות שוק בתי הקפה נמצא בעלייה מתמדת, כ-330 סניפי רשתות נוספו בישראל, ניכר כי הישראלים יותר ויותר ומעדיפים ולבלות את זמנם בבתי הקפה.

הצלחתם של בתי הקפה מביאה יזמים להתפתח בענף זה, ורבים מעדיפים לעשות זאת במודל הזכיינות.

מודל הזכיינות בבתי קפה חל על מרבית מרשתות בתי הקפה המובילות כיום בענף, למודל זה יתרונות הן לרשת המזכה והן לזכיין.

מצד אחד הרשת המזכה החפצה בהתרחבותה ופיתוחה אך מתקשה להתמודד עם בעיות הניהול והתפעול של העסק, זכיין פעיל יוכל להתמודד טוב יותר עם האתגרים שמציב העסק.

ומצד השני הזכיין שנהנה מקונספט מצליח שהוכיח את עצמו בשוק, מהמוניטין שהרשת צברה , מידע והניסיון של הרשת שמעבירה אותו לזכיין שבמרבית הפעמים מגיע ללא ניסיון בתחום.

והתוצאה היא דרישה הולכת וגוברת מצד זכיינים לרכוש זיכיון מרשתות בתי קפה מובילות בארץ.

להלן סקירה של רשתות בתי הקפה המובילות בארץ הפועלות בשיטת הזכיינות :

זכיינות ארומה / זיכיון ארומה

רשת ארומה הייתה לחלוצה שהחלה לעבוד כרשת של ממש והביאה עימה את תרבות “הסטארבקסית” ,הרשת הוקמה בשנת 1994 על ידי שני אחים, הסניף הראשון של ארומה נפתח ברחוב הילל בירושלים, הסטנדרטים המוקפדים של ארומה, השירות האדיב והמקצועי הביאו לצמיחתה המהירה של הרשת וכיום הרשת מונה למעלה מ- 140 סניפים, ארומה פועלת בשיטת הזכיינות, בשל עוצמתה הרבה של הרשת, רבים המיזמים מעוניינים ברכישת זיכיון ארומה, הזכיינים של ארומה נבחרים בקפידה ועוברים הכשרה מקצועית ארוכה עד לשביעות רצונה של הרשת.

זכיינות קפה קפה / זיכיון קפה קפה

רשת קפה קפה הינה רשת בתי קפה השנייה בגודלה בארץ אחרי ארומה, הרשת הוקמה בשנת 2001 על ידי איש העסקים רונן נמני ובת זוגו מיקי טיל, לרשת 157 סניפים ברחבי הארץ, בתי הקפה של הרשת מספקים חוויה קולינרית לצד קפה איכותי ומשובח.

סניפי הרשת מציעים תפריט עם מגוון רחב של מנות : סלטים, פסטות, שקשוקות, כריכים, פיצות, טוסטים ועוד.

הרשת פועלת בשיטת הזכיינות, סניפי הרשת מנוהלים על ידי זכיין פעיל.

להלן נתונים על זיכיון לרשת קפה קפה:

דמי זיכיון: 250,000 ₪
עלות הקמה: בהתאם לגודל הסניף
תמלוגים לרשת: 5%
פרסום: 2,500 ₪ או 1% ממחזור

 

זכיינות קפה גרג/ זיכיון קפה גרג

קפה גרג הוקם בשנת 1994 כבית קפה קטן בחיפה, עם השנים הפך בית הקפה לרשת בתי קפה אהובה עם למעלה מ- 100 סניפים בפרוסים בכל רחבי הארץ.

לרשת קפה איכותי המורכב מתערובת של זן ערביקה מקולומביה ברזיל ואתיופיה, לרשת מגוון של ארוחות בוקר ישראליות טעימות ומפנקות, סלטים מאפים ועוד.

הרשת פועלת בשיטת הזכיינות, הרשת ממשיכה לגייס לשורותיה זכיינים למיקומים פוטנציאליים ברחבי הארץ.

להלן נתונים על זיכיון לרשת קפה גרג

דמי זיכיון: 200,000 ₪
אדריכלות: 50,000 ₪
תמלוגים לרשת:

 

מדורג עד 5% ממחזור

זכיינות קקאו / זיכיון קקאו

רשת קקאו החלה את דרכה בשנת 2004 , הרשת הוקמה ביוזמתם של אנשי העסקים דוד גרא ואייל אליהו, עם השנים גדלה הרשת והתפתחה וכיום היא מונה כ-40 סניפים הפרוסים ברחבי הארץ.

הסניף הראשון של הרשת נפתח בשדרות רוטשילד בתל אביב מהר מאוד הפך המקום למוקד משיכה אהוב ומוכר בעיר.

הרשת מציעה תפריט עם מגוון מנות קלאסיות לצד מנות ייחודיות לקקאו, ארוחות בוקר בריאות ומפנקות, קינוחים, וכמובן הוופל הבלגי המפורסם של קקאו לצד קפה איכותי ואלכוהול.

הרשת פועלת בשיטת הזכיינות, וכל סניפי הרשת נמצאים תחת ניהולו של זכיין פעיל.

להלן נתונים על זיכיון לרשת קקאו:

דמי זיכיון: 200,000 ₪
עלות הקמה: בהתאם לגודל הסניף
תמלוגים לרשת: עד 5% ממחזור מדורג ( כולל פרסום)
אדריכלות: 50,000 ₪

 

זכיינות לרשת לנדוור / זיכיון לרשת לנדוור

לנדוור רשת בתי קפה ויצרנית הקפה הראשונה בישראל , הרשת הוקמה בשנת 2004 וכיום מונה הרשת כ-65 סניפים, הרשת ביססה את עמדה בענף רשתות בתי קפה וכיום היא מבין הרשתות המובילות בשוק, הרשת נמצאת בצמיחה מתמדת ומידי שנה נפתחים סניפים נוספים לרשת.

הרשת פועלת בשיטת הזכיינות, הרשת מציעה מודל עסקי כדאי הכולל בתוכו: הכשרה מקצועית, ליווי והדרכה צמודים בכל שלבי ההקמה ועוד.

בכדי להבטיח את הצלחתו של הסניף, הזכיין נדרש לעמוד בקריטריונים כגון: יחסי אנוש מעולים, שירותיים, חרוצים, בעלי איתנות פיננסית ועוד, עם זאת הזכיין אינו חייב להיות בעל ניסיון בתחום הבתי קפה.

× נשמח לעזור בכל שאלה
דילוג לתוכן