עסק בזכיינות: יתרונות וחסרונות
שיטת הזכיינות כוללת בחובה כמה יתרונות עבור הרשת המזכה והזכיינים, כאשר יזמים רבים שותפים לחלום של קבלת זכיינות של מותג ידוע.
מבחינת הזכיין, קבלת זיכיון מאפשרת לו להקים עסק במהירות וליהנות מרווחים בקלות רבה ביחס לשיטות ומודלים עסקיים אחרים. אולם, חשוב להבין כי גם השיטה המוצלחת ביותר אינה מבטיחה הצלחה של מאה אחוזים ולכן חשוב להתנהל ולפעול בצורה הנכונה ולבדוק היטב את הסכם הזיכיון טרם אתם מתקשרים עם חברה מזכה.
יתרונות מודל הזכיינות
היתרון הבולט של הזכיינות היא התחלה מהירה בפעילות העסקית וזאת מתוך התבססות על מותג וסימן מסחרי קיימים ומצליחים. הזכיין מקבל מהמזכה זכות לשימוש גם במכלול היבטים נוספים הנגעים לפעילות העסקית בהם: סיוע במציאת מקום לעסק, הוראות ברורות לעיצוב החנות, עיצוב הלבוש וקוד התנהגות המקובלים ברשת. בנוסף הזכיין מקבל תמיכה שוטפת בניהול וארגון העסק ולמעשה ניתנים בידיו כל הכלים והמרכיבים הדרושים לו להפעלה של העסק. לכל הדעות, מדובר בשיטה בטוחה ומצליחה אשר עשויה להניב רווחים גבוהים במהירות יחסית וזאת בהשוואה לפתיחת עסק בדרכים אחרות.
מודל הזכיינות הוכיח עצמו ונוכח ההצלחות הרבות בתחום, הרי ששיטה זו ממשיכה להתפתח באופן מואץ.
חסרונות מודל הזכיינות
החיסרון המרכזי בשיטה זו הוא חוסר השליטה ויזמות בעסק, שכן הזכיין מקבל הוראות ונהלים ברורים לדרך התפעול של העסק. הזכיין מחויב לפעול בהתאם להסכם הזכיינות וזאת גם במקרים בהם הוא סבור אחרת.
פעילות הנוגדת את ההסכם תיחשב כהפרת הסכם ותיפגע בסיכוי להמשך קבלת הזיכיון. חיסרון נוסף נובע מכך שמדובר בשיטה יקרה יחסית, שכן הזכיין מחויב לפעול על פי התנאים המוגדרים של המזכה אשר עשויים להוביל לעלויות גבוהות נוכח ההשקעה בעיצוב, ורכישת כל הסחורה לעסק. שיטה זו מונעת מהזכיין למצוא מקורות זולים יותר למוצרים במטרה להגדיל את רווחיו. נוסף על כך, הזכיין משתתף בהוצאות הפרסום הכלליות של הרשת המזכה ואינו רשאי להביע התנגדות. הוצאות אלה עשויות להיות גבוהות בהשוואה לניהול עסק עצמאי שלא במודל זכיינות ולזה יש להוסיף את תשלום דמי הזיכיון
מעוניינים לשמוע עוד על המודל ? מעוניינים לקבל ייעוץ מקצועי ?
לחברה לפיתוח זכיינות יש את היועצים המומחים בתחום הזכיינות, השאירו פרטים באתר ונשמח ללוות אתכם בדרך לפתיחת העסק בזכיינות.